ADIYAMAN

Adıyaman’da Çizgili Sırtlan Kazada Öldü

Orman ve Su İşleri 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, yaptığı yazılı açıklamada, Kahta Çayı Köprüsü mevkisinde otomobil çarpması sonucu yaralanan çizgili sırtlanın, Adıyaman Şube Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince olay yerine gidilmesine ve müdahalelere rağmen kurtarılamadığını belirtti.

Nesli tükenme tehlikesi altındaki hayvanın Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak'ı yaşam alanı seçtiğini kaydeden Deligöz, Adıyaman'da ölen çizgili sırtlanın kan, kulak ve karaciğer dokularını DNA çalışmaları yapılmak üzere aldıklarını ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Araştırma Merkezine gönderdiklerini bildirdi.

Çizgili sırtlanın derisininse tahnit yapılarak Malatya Yaban Hayatı Tanıtım Merkezi'nde bilimsel amaçlı kullanılmak üzere hazırlanması çalışmalarının devam ettiğini aktaran Deligöz, "Yaban hayatının sürekliliğin sağlanmasında yöre halkının duyarlı olması gerekiyor. Müdahalenin erken yapılması durumunda hayvanlar kurtarılabilir. Dolayısıyla, bu gibi olaylarla karşılaşan vatandaşlarımızın en yakın Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü İl Şube Müdürlüğüne bildirmeleri gerekiyor" ifadesini kullandı.

sondakika.com

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu