BESNİ

Çift Kol Nakli Yapılan Sağır Evine Geldi

Çift kol nakli yapılan  Mustafa Sağır memleketinde

AKDENİZ Üniversitesi'nde çift kol nakli yapılan 29 yaşındaki  Mustafa Sağır, ameliyattan 3 ay sonra ilk kez memleketi  Adıyaman'ın  Besni ilçesine geldi, ailesiyle buluştu.

Mustafa Sağır, 8 yıl önce tarlada çalışırken geçirdiği kaza sonucu 2 kolunu kaybetti. 3 ay önce  Antalya'ya giden Sağır'a,  Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki Emin Konar'ın bağışlanan kolları nakledildi. Tedavisinin tamamlanmasının ardından  Besni'ye dönen Sağır, Kutluca Köyü'ndeki ailesiyle hasret giderdi. Babası Mustafa ve annesi Selvi Sağır'a sarılan ve mutlu olduğunu ifade eden  Mustafa Sağır, "Aileme, arkadaşlarıma, köyüme kavuştuğum için çok mutluyum. Artık gelecekle ilgili hayaller kuruyorum. Bir an önce yeni hayatıma alışmayı ve evlenmeyi düşünüyorum" dedi.

12 Mayıs'ta yeniden  Antalya'ya gideceğini ve fizik tedavi sürecinin başlayacağını anlatan  Mustafa Sağır, organ bağışının çok önemli olduğunu anladığını da vurgulayarak, "Ben artık organ bağışı gönüllüsüyüm, herkesi de gönüllü olmaya davet ediyorum. Bu herkesin başına gelebilir. Organlarımız toprak oluyor ve gönüllü olursak cana can katmış oluruz" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANI İLE TOKALAŞMAK İSTİYORUM"

Antalya'da bulunduğu sırada Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun kendisini ziyaret ettiğini de hatırlatan Sağır, "Bu süreçte bana destek veren Sağlık Bakanı'na çok teşekkür ediyorum. Kendisine sağlıklı şekilde teşekkür ziyaretinde bulunmak istiyorum. Bunun dışındaki en büyük hayalim ise  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ile tokalaşmak" şeklinde konuştu.

Oğluna kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade eden anne Selvi Sağır, "Ben genç yaşta ölümü ile ailesini üzen ancak bizi sevindiren Emin Konar'a rahmet diliyorum" dedi.

Baba  Mustafa Sağır ise aynı ismi taşıyan oğlunu kolları ile gördüğü için çok mutlu olduğunu belirterek, "Oğlumu sanki dünyaya yeni gelmiş bir bebek olarak gördüm. İnşallah bundan sonra daha iyi olacak" diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu