ADIYAMAN

ATSO Kesintiler İçin Devrede

Son günlerde yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası girişimlere başladı. AKEDAŞ ve TEİAŞ Müdürlüğü ile bir araya gelen ATSO Yönetimi sorunun çözümüne yönelik çalışmaların ivedilikle hayata geçirilmesini talep etti.

 

ATSO Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu’nun yanı sıra; TEİAŞ Adıyaman Grup Başmühendisi Hilal Yavuz, AKEDAŞ İl Müdürü Cemal Erkoç, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdulkadir Çelenk, OSB Müdürü Yüksel Önal, iş adamları ve OSB’deki firmalardan temsilciler katıldı. 

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, kentte katma değer üreten tüccar ve sanayicilerin meydana gelen elektrik kesintileri karşısında mağdur olduğunu ifade etti. Bölgedeki kayıp-kaçak oranına dikkat çeken Uslu; “Üretimde kayıplara neden olan kayıp-kaçak, elektrik kesintisi ve dalgalanmalarla ilgili sorunumuzu enine boyuna tartışacağız. Bununla birlikte çözüm önerilerini konuşacağız. Üretimde en önemli gider kalemimiz elektriktir. Bizim bölgemizde Mardin’de yüzde 79, Şanlıurfa yüzde 76, Şırnak ve Diyarbakır yüzde 70 kayıp-kaçak elektrik kullanılıyor. Türkiye ortalaması yüzde 16 civarlarında. Adıyaman’daki kayıp-kaçak oranımızda yüzde 10. Yani bölgemizde elektrik tüketen illerle mukayese edildiğimizde Adıyaman insanının devletine, milletine ne kadar bağlı olduğunun bariz bir göstergesidir. Yaptığımız araştırmalar neticesinde elektrikte altyapı yetersizliğinden dolayı ciddi bir üretim kaybımızın olduğunu gördük. Elektrik kesintileri ve ani gidiş gelişler nedeniyle makineler zarar görüyor. Bütün bunlar üretim kaybıdır, katma değer kaybıdır aynı zamanda cari açık kaybıdır. Biz gerekli hakkımızı arayacağız. Biz istismara uğratmadan devletle olacaksa devlete gidelim, hükümetle olacaksa hükümetimize gideriz, siyasilerimize gideriz. Biz bu sıkıntıyı ortadan kaldıracağız” dedi.

 

Toplantı soru cevap şeklinde sürerken muhtemel elektrik sıkıntısının yaşanmaması ile ilgili konular ve çözüm yolları görüşüldü. TEİAŞ Adıyaman Grup Başmühendisi Hilal Yavuz ve AKEDAŞ İşletme Müdürü Cemal Erkoç katılımcıların konuyla ilgili istek ve taleplerini dinlerken sağlıklı elektrik akışının sağlanması için gereken önlemleri alacaklarını kaydettiler.

gaphaber.net

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu