GENEL

Geleneksel Hale Gelsin…

İlk defa 2011 Yılında  Ahmet MANCAK ve Mustafa MENTE tarafından başlatılan ve İstanbul’dan 5-6 kişinin katılımı ile gerçekleşen  Mayıs Ayı  Köy ve Dağ gezisi, her yıl Mayıs aylarında tekrarlanarak bu güne kadar devam ettirilen Hem gezi hemde Sıla-i Rahim programı oldu.

2016 yılı Mayıs Ayı Köy ve Dağ gezisi Programını devir alan Gün-der yönetim, geniş katılımlı ve birkaç programlı  olarak gerçekeşti. İstanbul’dan 27 kişinin katıldığı kafilede Köylülerin haricinde yabancı misafirler de vardı. DEİK Genel Sekreteri Mustafa Mente, İBB Ağaç A.Ş. Eski Genel Müdürü ve Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şube Başkanı Murat Ermeydan, Gersoy-Der Yönetim kurulu Eski Başkanı Ahmet Mancak da katılımcılar arasındaydı.

05.05.2016 gecesi İstanbul’dan uçak yolculuğu ile başlayan gezi programı, İlk gün Nemrut dağında güneşin doğuşunun izlenmesi ile başladı. Sonrasında Bilal Mente’in evsahipliğinde Nemrut Çeşme Restaurant’da Topluca Kahvaltı yapıldıktan sonra Güngörmüş köyüne geçildi. Köyde Cuma namazını mütakip, Köy Camiinde Tüm köylüler ile beraber öğlen yemeği yenildi. Akabinde Kırkgöz pınarı ve Sülüklü göle geçen grup, burada sülükler ile şifa aradılar. Ziyaretçiler hısım akraba ve köylülerini ziyaret ederek hasret giderdiler, Akşam yemeği topluca yendikten sonra istirahate çekildiler.

07.05.2016 Cumartesi günü sabah 6:00’da hareket eden Ziyaretçiler ve Köylüler Kaniya Ömerandan, kızıl gavandan,  Mezelı Kuştiyn yaylasına  3,5 saatlik yürüyüşten sonra ulaştılar. Kahvaltı sonrası, Ağlayan Ters Laleleri  görme, Rıves ve pancar toplamak için dağın dört biryanına dağıldılar. Tertemiz hava ile  ciğerleri bayram  eden  dağ sevdalıları Saat 15 ‘de toplanıp yemeklerini yediler. Hasbihal edip eğlendikten sonra 2,5 saatlik yürüyüşten sonra köye ulaştılar.

08.05.2016 Pazar günü ise Dağdan toplanan pancarlardan yapılan Katmerler ile kahvaltı yapıldıktan sonra  topluca Şahintepe Mesire alanına geçildi. Orada kendilerini bekleyen tekne ile baraja açıldılar. Görülmeye değer Muhteşem Gerger Kanyonlarını gezen grup daha sonra Nissibi Köprüsünü gezdiler. Kahta’da hazırlanan Adıyaman Tava yemeğini  alıp Beşpınar Tesislerinde afiyetle yedikten sonra, Malatya Havaalanından İstanbul’a uçtular. Dolu dolu geçen bir geziden sonra çok mutlu, fakat yorgun düşen grup, her ne kadar yorucu bir gezi olduysa da çok mutlu olduklarını, bir dahaki seneyi dört gözle bekleyeceklerini ifade ettiler.

Gün-der Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Demir Gazetemize  yaptığı açıklamada; “Dernek olarak ilk defa böyle bir organizasyon yaptık. Her şeyden önce sağ-salim, kazasız belasız gezimizi tamamladığımız için Allah’a şükrediyorum. Çok verimli ve güzel bir program oldu. Tüm katılımcılara, Köylülerimize, misafirlerimize teşekkür ediyorum. Özellikle çok büyük emek sarf eden ve yorulan, İbrahim Mente ve eşine, Bizleri  Gaziantep’ten alıp Köye getiren, gezdiren, Malatya’ya kadar görtüren Muhtarımız Ramazan Mente ve Emrah Oğuzhan’a, Nemrut’da bizi ağırlayan Bilal Mente’ye, Bizleri ve Misafirlerimizi evlerinde misafir edip rahat ettiren; Serhat Demir,Kadri Pakdemir, Yusuf Mancak, Osman Temir, İbrahim Mente’ye sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Allah izin verirse bu etkinliği her yıl devam ettireceğiz. İlk olması hasebiyle biraz acemilik çektik ve ufak tefek eksikliklerimiz mutlaka olmuştur. Tüm katılımcılardan ve köylülerimizden helallik istiyoruz. Bu etkinlikte olduğu gibi, bundan sonraki tüm etkinliklerde de köylülerimizin katılımını ve desteklerini bekliyoruz. Onlara en güzel şekilde hizmet etmek için yönetim olarak elimizden gelenin fazlasını yapmaya her zaman hazırız.” Dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu