TUT

Tut İlçesinde Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi Kuruldu

Seçimlerden önce Tutlu kadınlara söz veren Belediye Başkanı Cemal Avcı, Tut Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’ni kurdu. Uzun zamandır çalışmaları yürütülen merkezin tabelasını Avcı, bugün kendi elleri ile astı.

Tut Belediyesi bünyesinde kurulan Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi, Tut belediyecilik tarihinde ilk defa hayata geçiriliyor. 31 Mayıs'ta faaliyete geçecek olan Merkez, restore edilen eski sağlık ocağı binasında çalışmalarını yürütecek.

Kadın Danışma Merkezi; öncelikle Tut'da yaşayan her sosyal kesimden kadınların bilgilendirilmeleri, bilinçlendirilmeleri, desteklenmeleri, güçlendirilmeleri amacıyla; fiziksel, duygusal, cinsel ve ekonomik şiddete uğrayan ve uğrama riski taşıyan kadınların, şahsen veya telefonla başvurmaları halinde, ücretsiz olarak hukuksal bilgilendirme ve psikolojik danışmanlık hizmeti alabilecekleri bir birim olarak çalışacak. Ayrıca Belediyenin kadın politikalarını oluşturmak amacıyla, kadınların yerel yönetim hizmetlerinden faydalanabilmeleri için gerekli araştırmaları yapmak veya yapılmasını sağlamak, merkezdeki başvurulara dair ve diğer alanlarda istatistiki çalışmaların yapılmasını sağlamak, kişi ve kurumlara yönelik seminerler, ücretsiz eğitim vermek, kadınlara yönelik sosyal etkinlikler düzenlemek ve kadınlara yönelik projeler geliştirmek, uygulamak, mevcut projelerde çalışma yapmak ve kadın sorunlarını görünür hale getirmek, konusunda görevli birim olacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu